"Aku menyintaimu kerana agama yang ada padamu, jika kau hilangkan agama dalam dirimu, hilanglah cintaku padamu" IMAM NAWAWI….

Ooooops….

Assalamu’alaykum wbt…

Hari ini ingin ana berkongsi satu kisah yang agak menarik… Ana sebetulnya terbaca open letter(tajuk dia memang open letter) ini di sebuah website.. Atas sebab yang tidak dapat dielakkan, terpaksa ana padam beberapa perkara yang sensitif… Sila baca dan hayati apa maksud si penulis surat ini:

assalammualaikumm..

Dis will be my open letter to everyone on my list ecspecially yang dok komen2 my pix yg ade dlm gallery..

thanx kerana peka dan sudi jenguk page aku..dan kemudiannyer meninggalkn sedikit kate2 kt cituh..juz aku plik..asal nk wat gye cm pelik sgt bout mgmbr me n xxx?korg kan mostly da lame tau aku ngn dier..so,ape mslhnyer?aku tgk,page dak lain,ade jer ltak gmbr awek dieorg,gmbr balka dieorg..tkder mslh pon..tp,apasal,bile melibatkn aku n xxx,da jadi satu isu lain yg besar?kiteorg ni org biaser gak..nak jugak share pic kiteorg..our life,bia la..aku tau la xxx tu kwn korg..tp,tk pyh la risau bout die kapel ngn aku..korg igt aku nk main2 kn die ke?aku bukan jenis org cmtuh..so,tlgla bg kami peluang utk bahagia..

n seperkae lg..bukan aku yg ltak gmbr2 tuh..xxx sendiri,yg uploadkn..aku nk upload gmbr ssh..sebab tenet sini slow bab upload2 nih…so,aku mmg mls nk upload any new pic..xxx yg nk ltak,n aku pon da bg kebenaran…korg lak sume cm salahkn aku seolah2 aku yg terhegeh2 nk ltak..what da hell yg korg thinking ni?aku nk mencapub?kalo nk capub,dr dlu lg aku da wat..bukan ssh..ngn internet ni,sng je nk capub..but i dun need that kind of things..n so do my xxx..we both dun need any publisiti..da reason why xxx ltak,tyerla die sendiri..ape yg die ckp kt aku,sebab die nk org tau yg kiteorg bersama..bukan main2..so,sile la terima..ni negara demokrasi..dlm ni,sume ade hak nk ltak any pic yg dieorg nak selagi tk melanggar batas…ade ke aku sebok2 nk sound korg pasal gmbr yg korg ltak?takkn?sebab bg aku,page korg,hak korg..

time kasih byk2 sebab sudi menegur..aku tk sian kt xxx?bout die kene paku?mmg aku sian..n aku tkot die tk tahan..tp,die sendiri ckp kt aku,die da set mental da utk sume ni..bile die wat keputusan utk ltak gmbr2 tu,means die sendiri da cukup bersedia utk dipaku..dan aku sendiri da bersedia utk diserang..so,walau ape pon korg ckp,it doesn’t mean anything to us..private photo access?aku blei je nk bg korg tgk..but,dlm tu,gmbr tk pkai tudung..tkkn nk bg korg tgk..aku pon de maruha diri..aku tau pasal aurat2 ni..sebab tu aku tk bg laki tgk..so,tk pyhla request2 nk tgk kecuali la korg ni ppuan..kalo ade yg berpikiran aku ltak gmbr tk senonoh kt citu,anda sume slh besar..aku bukan jenis org cmtuh..

aku mntak maap sgt2 kalo bahase yg aku gunekn agak kasar,pedas,menyakotkn ati..kite tk leh puaskn ati sume org..n kite tkleh biarkn diri kite jadi bahan umpatan..dat’s why aku bersuara..aku ltak kt buletin kang,kecoh sgt plak..biala tulis kt cini jer..sape yg bertuah jerla dpt bacer..hahaha..tk kshla sume tu..asalkn aku dapat luahkn dan jelaskn isu gmbr2 aku n xxx..bukan gmbr wat pe pon kn..gmbr berdua je..tu pon nk kecoh2..aiya..relax suday..selamat menghabiskn sisa2 perjuangn exam yg masih berbaki..semoga Allah merahmati kite sumer..n time kasih sebab komen2 anda..aku trpakser kembali set page jadi private sebb terlmpau rmai budak2 yg aku tk knal dan tanak knal view..sorry..i need sum privacy n i dun need any publisiti..

moral of the story:

Bila kita sudah menjadi ibu bapa, jangan asuh anak anak kita menjadi seperti ini.

Perangai kita sewaktu muda akan diwarisi oleh anak anak kita nanti. Kalau tak mahu anak anak kita sengsara, jangan buat perkara yang tak sepatutnya.

Siapa kata ambil gambar berdua tak salah? Kalau sampai bersentuh bahu… Tangan disilang ke badan pasangan yang bukan muhrim… Salah kan? Tepuk dada tanyalah iman….

Moga kita tidak menjadi seperti ini. Mendidik diri menjadi generasi Al-quran itukan lebih baik?^_^

11 responses

  1. Teringin jugak nak view website dia.. Hmm..

    Mei 24, 2007 at 7:03 am

  2. hmm… tak perlulah.. cume kesian kat dia.. macam mane nak tarbiyahkan dia supaya dia tak jadi macam tu lagi…

    Mei 24, 2007 at 7:16 am

  3. ALLAH s.w.t yang mentarbiahkannya.. kita hanya perlu berusaha utk menyedarkan apa yg tersilap.. InsyaAllah,segala yg susah akan dipermudahkan..

    ALLAHu a`lam bisawab.

    Mei 28, 2007 at 7:16 am

  4. 🙂

    Mei 28, 2007 at 7:52 am

  5. lin

    sape tu?? moga Allah pelihara kita dari kemurkaanNya..

    Mei 28, 2007 at 8:20 am

  6. rahsia…^_^

    Mei 28, 2007 at 8:46 am

  7. Mcam lagu siti nurhaliza plak.. biarlah rahsia..😀

    Mei 29, 2007 at 12:41 am

  8. hehe…

    Mei 29, 2007 at 2:50 am

  9. 😀

    Mei 30, 2007 at 3:18 am

  10. terlupe nak tanye,sekiranya saudari ada online ym bolehlah add sya atas nama sahrulia,kerna ada pekara yg ingin ditanya.. jika tak keberatan.. itupun yg tak penting sgt hanya perkara tentang blog saudari..🙂

    Mei 30, 2007 at 3:20 am

  11. aslm wbt

    dia bersalah krn buh gambar maksiatnya dgn balaknya.

    dan mrk yg menuduh bukan2 kononnya dia buh gmbr2 blue dlm private access photo dia juga adalah bersalah. kedua-duanya dosa.

    kita cukup dgn nasihat apa kesalahan dia yg terzahir. tak perlu korek2 n nk membongkar kesalahan yng lain

    Jun 4, 2007 at 7:50 am

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s